Vad är det för dumheter ?

Läste igår i aftonbladet om en femårig kille vars mamma kollapsade framför honom i köket. Den lilla pojken ringde till 911 (sos i U.S.A) och berättade om situationen men kvinnan på andra linjen tog inte honom på allvar och sa åt honom att inte busringa. Han ringde flera gånger men kvinnan vägrade tro på den lilla pojken så istället för att skicka ambulans kontaktade hon polisen så att de kunde åka hem till honom och säga att han inte fick busringa mer. När polisen kom satt pojken på golvet och lyssnade till mammans bröstkorg. Hjärtat slog inte. Hon hade dött. Polisen förstod då i det ögonblicket att den lilla pojken inte busringt utan menat allvar men det var tyvärr försent. Senare kom det även fram att mamman led av hjärtbesvär vilket gjorde hela situationen värre. Kvinnan som arbetade på växeln har nu dömts till ett års fängelse för försummelse.

Alltså, jag blir chockad. Hur fan kan man göra något sådant ? Är hon helt dum i huvudet, eller ? Pojkens mamma dog pga hennes försummelse, pga att hon vägrade skicka ambulans och tro på den lilla pojken. Man måste inte tro att alla småbarn eller ungdomar bara busringer, vissa har faktiskt skäl till att ringa och även om man är osäker borde man skicka ambulans. För säkerhets skull liksom. Kolla, nu har kvinnan åkt in i fängelse, hon får sota för det hon gjort men om ett år släpps hon fri igen och kan återgå till hennes liv. Men den lilla pojken då ? Hans mamma är död och han är bara fem år. Att förlora sin mor vid den åldern, speciellt när han varit så duktig och ringt SOS så är det inte rättvist. Han förtjänade inte det där och inte hans mamma heller. Det är helt ofattbart, alltså.

Fast jag vet inte om man kan lita på allt som står skrivet i tidningarna, de kan ju ha förstorat det hela eller spicat till storyn så att det blir lite mer dramatiskt. Men ändå, jag reagerar starkt på det där. Det är så jävla synd om pojken, han har ingen mamma längre. Det är jävligt tragiskt.

Tänk om det där skulle hända mig eller dig ? Att personen på växeln sa att de inte trodde på en och så satt man där men en medvetslös pappa/mamma och fick panik för att han/hon inte skickade hjälp. Okej, eftersom jag är äldre än pojken och dessutom känner fler människor skulle jag kunnat ringa någon person eller knackat på hos grannen men sjukvården ska alltid finnas till hands för att hjälpa människor som är på något sätt skadade. Vad är det för dumheter att bara strunta i det och inte tro ? Skärp er !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0