Miste sin sjukpenning

Läste igår i nån tidning om en kvinna som förlorat sin son i en olycka och hon var sjukledig från sitt arbete och dessutom fick hon sjukpenning och hon tänkte åka till sitt hemland för att begrava sin son där men hon miste sjukpenningen eftersom hon inte bett om tillstånd att få åka utomlands från Försäkringskassan.

Vart har eran mänsklighet tagit vägen? Samhället har hamnat i en dvala av lagar och förpliktelser att man glömmer bort saker som faktiskt är mycket viktigare än att en stackars sorgsen kvinna ska begära tillstånd av försäkringskassan för att kunna begrava sin son i Pakistan. Seriöst, tror de verkligen att det första hon tänkte på var att åka till Försäkringskassan och vänta på det jädra tillståndet som kanske skulle tagit veckor? För i helvete, hennes son skulle ju begravas, hon är i sorg, hon tänker inte på en massa regler, hon sörjer eftersom hon är människa och det minsta Försäkringskassan kan göra är att strunta i det där tillståndet och ta itu med det senare när hennes son har begravts. Åh, jag blir så arg!

Och ja, jag vet att man måste hålla sig till lagar, regler och annat om man är sjukledig men hennes son dog, finns det inga undantag eller? Seriöst?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0